Actionkameror

Actionkameror

Till skillnad från andra typer av kameror är actionkameror avsedda att monteras på hjälmar, surfbrädor, fordon och andra föremål. De är små, robusta och enkla att använda, med en lins som fångar världen i HD och med ett verkligt vidvinkelperspektiv.

Extrema sportentusiaster använder dem för att beskriva sina bedrifter genom att fästa kameror på sig själva eller sin utrustning på grund av deras kompakta storlek och spektakulära synpunkter. De är också anställda i TV-produktioner där en vanlig videokamera inte är möjlig.

Du behöver dock inte vara adrenalindriven eller ha ett eget TV-program. Actionkameror är också bra för familjen att använda på utflykter eller semestrar när du bara vill trycka på inspelningsknappen och skriva om din tid tillsammans.

Actionkamera

När det gäller actionkamerors primära egenskaper kan de flesta nu filma i 4K, även om vissa gör det bättre än andra, med jämnare bilduppdateringsfrekvenser och bättre filmer. De bästa kamerorna inkluderar bildstabiliseringsteknik som hjälper till att sätta ribban ännu högre.

Även om actionkameror främst är utformade för filmskapande, kan de finaste modellerna också fånga anständiga stillbilder; förvänta dig dock inte bättre resultat än med en vanlig kompakt kamera.

Action camera

Wi-Fi, GPS och en pekskärm är bland annat att tänka på när du handlar efter den finaste actionkameran. Dessa funktioner ökar kostnaden, och även om de är användbara i vissa situationer kan du fortfarande ta fantastiska foton utan dem.

I ett nötskal är det här de bästa actionkamerorna för 2021:
 1. GoPro Hero 9 Svart
 2. Insta360 One R 1-tums utgåva
 3. GoPro Hero 8 Svart
 4. Apeman A100
 5. GoPro Hero 7 Svart
 6. DJI Osmo-åtgärd
 7. Insta360 Ett R
 8. GoPro Max
 9. Insta360 Gå 2
 10. GoPro Hero 7 Silver
 11. GoPro Hero 7 Vit
 12. Sony RX0 II
 13. Akaso EK7000

Action-kamera

Vi har sammanställt en lista över de finaste actionkamerorna som finns tillgängliga 2021. Varje äventyrskamera i vår lista har utvärderats noggrant av oss för att säkerställa att den förtjänar sin plats på listan, oavsett om det gäller bildkvalitet eller rent värde.

I den här ofta uppdaterade guiden hittar du en actionkamera som passar din budget. Det finns ett stort urval av tuffa 4K-kameror tillgängliga nu i alla prisklasser, och vi har valt ut alla de bästa baserat på våra rigorösa verkliga tester.

GoPro är fortfarande det mest kända namnet i actionkameror, och GoPro Hero 10 Black är vårt val för bästa actionkamera totalt sett. Men om du letar efter något lite billigare fortsätter Akaso Brave 7 LE att ge en utmärkt funktionsuppsättning och valuta för pengarna, vilket gör den till en av de finaste billiga actionkamerorna på marknaden.

Actionkamera test

Är du osäker på vad du ska söka efter i den finaste actionkameran för dig? Kolla in vår köpguide för mer information om vad du ska leta efter när du köper en ny actionkamera längre ner på den här sidan.

1. GoPro Hero 10 Svart
Den mest mångsidiga actionkameran någonsin
 • Vikt: 153g
 • Vattentät: 10m
 • 5.3K video: 30fps
 • 4K-video: 120fps
 • 2.7K video: 240fps
 • Stillbilder upplösning: 23MP
 • Batteritid : 1 720 mAh
2. Insta360 One R 1-tums utgåva
Bättre än en GoPro i svagt ljus
 • Vikt: 158.2g
 • Vattentät: 5m
 • 5.3K video: upp till 30fps
 • 4K-video: upp till 60fps
 • 1080p video: upp till 120fps
 • Stillbilder upplösning: 19MP
 • Batteri: 1 190mAh
3. GoPro Hero 9 Svart
Fortfarande ett bra val om du inte behöver 4K slo-mo
 • Vikt: 158g
 • Vattentät: 10m
 • 4K-video: upp till 60fps
 • 1080: upp till 240fps
 • 720: upp till 240fps
 • Stillbilder upplösning: 20MP
 • Batteri: 1720mAh

Actionkamera test 2019

Actionkameror finns tillgängliga för vanliga, sportiga och ibland äventyrliga aktiviteter. Oavsett om det är att spruta vatten, flyga små stenar eller falla till marken, är de mikroskopiska kamerorna nästan oemottagliga för skador. GoPro, ett företag baserat i USA, är branschledande inom actionkameror. Företaget släppte nästa version av Hero-serien den 16 september 2021: The GoPro Hero10 Black har mycket på gång bakom huven, och det är nu den största actionkameran enligt COMPUTER BILD. Det är dock en av de dyrare varianterna, med ett nuvarande detaljhandelspris på 529 euro (prisjämförelse på idealo.de, per den 21 september 2021). Hur går det för Sony och Rolleis prylar? Vad är billiga actionkameror till? Huvudprovet visar allt detta och mer!

Billiga actionkamera

Du håller utan tvekan med mig om att det finns många olika märken av actionkameror, både nya och gamla, men hur kan du bestämma vilken som är bäst i tester?

Teknikrd.se garanterar att vi hjälper dig att hitta den finaste actionkameran för dina behov, och att du sparar tid genom att läsa vårt inlägg.

Vi har samlat alla internettester 2019 så att du kan välja den finaste kameran.

1. GOPRO HERO8 BLACK WITH 12MP AND + HDR SUPPORT

GoPro vinner topplaceringen med sin GoPro HERO8 Black-modell, som har 12 megapixlar och HDR-funktioner. Det är ständigt med dig, i både regniga och torra förhållanden.

Följande är de punkter som sticker ut mest:
1. Har ett fäste som inte kräver en ram eller ett hölje
2. Du kan spela in 4K-video med 60 bilder per sekund och 1080p-video med 240 bilder per sekund.
3. Smidig HyperSmooth TimeWarp och bildstabilisering 2.0 2.0
5. 2′′ pekskärm med zoomfunktion 4. GPS med geotagging
6. Vattentät utan användning av ett dränkbart hölje

Vi tror att ingen toppar GoPro och dagens HERO8 Black, som har fått många positiva recensioner och har betygsatts som den bästa actionkameran av många tidningar och tekniska webbplatser.

2. DRIFT GHOST 4K

En bra bild för priset,

den visuella kvaliteten är ganska bra. Kameran spelar in i 4K med 30 bilder per sekund, vilket är sämre än Hero6. Detta är särskilt synligt i snabba rörelser, som kommer att visas bättre i Hero6 än i Ghost 4K, men bilden kommer att vara bra även i snabba rörelser om du skjuter i mindre upplösning.

Motorcyklar kommer att uppskatta det.

På cyklar, motorcyklar eller vad du nu har är kameran en utmärkt följeslagare. Ljudet är OK, men vid högre hastigheter kan det generera vindbrus.
Motorcykelkretsar är bekanta med driften, och de har ett motorcykelpaket som innehåller en LCD-skärm och ett undervattenshölje. Detta paket är ganska rimligt prissatt.

Fjärrkontroll ingår.

En fjärrkontroll medföljer, som kan monteras på armen och användas för att reglera filmläge och start/stopp.
Kameran kan vara ansluten till din telefon via en app, vilket gör att du kan justera inställningarna för filmning och streaming (livesändning online).

Gopro kamera bäst i test

Under den senaste månaden har ditt Re / code reviews-team noggrant utvärderat alla tre – GoPro Hero ($ 130), GoPro Hero4 Silver ($ 400) och GoPro Hero4 Black ($ 500) – för att ge dig den mest omfattande översikten över deras anmärkningsvärda funktioner och hur väl de fungerar. (En handfull av våra Re/code-kollegor hjälpte också till genom att sätta de nya GoPros på prov genom att binda dem till sina hundar.) Om du är på marknaden för en ny GoPro hjälper den här kolumnen dig att fatta det bästa beslutet.

Under den senaste månaden har ditt Re / code reviews-team noggrant utvärderat alla tre – GoPro Hero ($ 130), GoPro Hero4 Silver ($ 400) och GoPro Hero4 Black ($ 500) – för att ge dig den mest omfattande översikten över deras anmärkningsvärda funktioner och hur väl de fungerar. (En handfull av våra Re/code-kollegor hjälpte också till genom att sätta de nya GoPros på prov genom att binda dem till sina hundar.) Om du är på marknaden för en ny GoPro hjälper den här kolumnen dig att fatta det bästa beslutet.

Bästa actionkameran

GoPro-hjälten för nybörjare
De senaste två veckorna har jag experimenterat med GoPro Hero. Det är företagets billigaste kamera någonsin, till $ 129; den näst billigaste är förra årets $ 199-modell med inbyggt Wi-Fi, som den här inte har.

GoPro hoppas att den här kommer att locka nya kunder, men jag är inte övertygad.

Eftersom jag aldrig hade använt en GoPro tidigare var jag en utmärkt kandidat för att testa den här nya hjälten. Det är sant: Jag har cyklat, vandrat och surfat på vågorna utan att dokumentera en enda sekund av det.

Actionkamera 4k

GoPro Hero 4 Silver Edition, som kostar $400, är i centrum av GoPro-sortimentet. Om du vill ha mer kapacitet än enheten på ingångsnivå men inte behöver 4K-videon i Black Edition är detta ett fantastiskt alternativ.

Jag har använt GoPros tidigare två versioner, Hero 3 och Hero 3+, och det finns en funktion i Hero 4 Silver som får mig att vilja uppgradera: Det finns en pekskärm integrerad i. Tidigare var du tvungen att använda GoPros smartphone-app eller köpa en $ 80 LCD-bilaga för att se vad du fångade. Det är nu byggt inom kameran, och verksamheten har gjort det utan att drastiskt ändra proportionerna. Det betyder att du kan använda befintliga fodral med det, men batterierna skiljer sig från Hero 3-serien, så om du vill ha reservdelar måste du köpa nya.

Det var mycket lättare att bläddra igenom alla kamerans menyer och inställningar med pekskärmen. Du behöver inte längre ta reda på vilka knappar som gör vad och trycka på dem upprepade gånger för att bläddra igenom de många menyvalen.

Bästa actionkameran 2019

Du håller utan tvekan med mig om att det finns många olika märken av actionkameror, både nya och gamla, men hur kan du bestämma vilken som är bäst i tester?

Teknikrd.se garanterar att vi hjälper dig att hitta den finaste actionkameran för dina behov, och att du sparar tid genom att läsa vårt inlägg.

Vi har samlat alla internettester 2019 så att du kan välja den finaste kameran.

Vilken gopro ska man köpa

Gopros senaste actionkamera, Hero 9 Black, släpptes precis. Trots att det finns flera rivaler är det tydligt att se varför Gopro är en så populär actionkamera. De är välkända, och många konsumenter är redan vana vid gränssnittet och har en mängd olika tillbehör som fungerar med sina kameror.

I det här inlägget dissekerar vi skillnaderna mellan de flera kamerorna i Gopro Hero Black-serien, det vill säga tillverkarens senaste flaggskepp.

Gopro kamera barn

Jag bloggade om mitt missnöje med GoPro för några år sedan. Kärnan i butiken är att Gopro inte är en bra kamera för de flesta cyklister. Jag har tittat på den nya GoPro-hjälten5 och jag börjar tro att de äntligen har spikat den. Designen av den tidigare GoPros var ett av mina huvudgrepp. Det var en mardröm. Kamerorna var avsedda att installeras på vad som helst och tryckte sedan på inspelningsknappen. Gränssnittet såg ut som något Timex skulle sätta på en digital klocka från 1990-talet, med glaslinsen som stack ut så du var tvungen att använda det stora fula plasthöljet hela tiden, som dimmade upp halva tiden, och ingen LCD så att du inte kunde kontrollera fotografier förrän du kom hem. Och videon var förstås hemsk.

Och viktigast av allt, videon sög.


The Original GoPro Hero

Actionkamera vattentät

GoPro uppdaterades naturligtvis flera gånger för att försöka lösa dessa problem, men det verkade som om de bara försökte bandhjälp till en skitdesign, som ett avtagbart tillägg på skärmen.  Trots alla andra problem med kameran var min största smäll mot den att de flesta cyklister bara inte behöver en målmedveten actionkamera.  Extrema ryttare och racers kan använda en för att göra intressant video som någon kanske vill titta på, men resten av oss är bättre betjänade med en poäng och skjuta fortfarande kamera för att ta bilder av våra cyklar lutade mot saker.

gopro-hero5-preview-black-08

Gopro kamera billig

Så här är några av mina favoritfunktioner i nya Hero5. De gjorde om den och tog itu med alla mina farhågor. Den är vattentät och linsen är avskärmad, så det finns inget behov av ett skrymmande plastfodral. Den har också en skärm för att granska fotografier och styra kameran. Användargränssnittet verkar för närvarande vara fantastiskt, baserat på de tester jag har sett. Som ett resultat kan GoPro nu användas som en kamera som du kan bära i fickan och använda under nästan alla omständigheter. Bortsett från det har de inkluderat en attraktiv bildstabilisering.

Actionkamera bäst i test 2019

Du har kommit till rätt plats om du letar efter de bästa actionkamerorna på marknaden. Oavsett om du letar efter en GoPro-kamera eller ett billigare alternativ har vi testat alla aktuella modeller och sammanställt en lista över de finaste vi upptäckte.

Smartphones har förbättrats till den grad att de nu kan spela in i 4K, men actionkameror har fortfarande en plats. Särskilt om du vill skapa videoinspelningar eller ta stillbilder under omständigheter där en glasplatta som innehåller hela din digitala existens kan skadas.

Actionkameror skiljer sig från andra typer av kameror. De är små, hållbara och enkla att använda och kan monteras på hjälmar, surfbrädor, fordon och andra föremål.

Billig actionkamera test

Extremsporter har tagit till att fästa kamerorna på sig själva för att filma sina bedrifter på grund av deras lilla storlek och breda lins. Samtidigt används de av TV-program i miljöer där traditionella kameror inte är möjliga.

Du behöver dock inte vara hög på adrenalin för att dra nytta av en sådan kamera. De kan också vara mycket roliga för hela familjen, särskilt om du är på semester eller bara åker på en resa.

Även på den svåraste mountainbiketuren kombinerar de nyaste modellerna fantastiska 4K-bilder med utmärkt stabilisering för att minska stötar och vibrationer.

Gopro kamera test

Vissa actionkameror har gått långt utöver de vanliga stuntsna, till exempel att skapa hyperlapse-foton. 360 varianter som GoPro Max och Insta360 One R är för dig om du är trött på att behöva planera var du ska rikta acionkameran för att spela in de viktiga ögonblicken.

Sådana actionkameror fångar hela scenen som omger dig, så att du kan “skära” vissa regioner och generera en “platt” film som innehåller alla höjdpunkter. Du offrar lite visuell kvalitet, men du får mycket spänning i gengäld.

Om du inte vill spendera pengarna på det senaste och bästa har vi inkluderat några lite äldre modeller, till exempel GoPro Hero 7 Black, som erbjuder utmärkt värde. Särskilt om du vill ha en cykelkamera som du kan ansluta till hjälmen eller styret.

Syma drönare

Syma X30 GPS 2,4 GHz radiostyrd drönare, en sofistikerad drönare med 28 minuters flygtid.

I många aspekter, både när det gäller kvalitet och funktioner, är detta en exceptionell drönare.

Den innehåller också två kameror, GPS-spårning, automatisk hovring, geststyrning, en elektronisk “staket” avdelare och en knapp för att kalla hem den till den angivna platsen.

Den är bäst lämpad för att köra utomhus på grund av sin storlek och prestanda. Dessutom innehåller dronen en “automatisk hovring” svävande förmåga som gör den ännu mer stadig

Om du vill ha en högkvalitativ drönare med många intressanta funktioner är det den här att få:)

Syma drönare x15w

Med sitt eleganta utseende och anmärkningsvärda enkelhet i hanteringen behåller SYMA-dronen den finaste kvaliteten. Drönaren levereras förmonterad och förprogrammerad; allt du behöver göra nu är att ladda batteriet och du är redo att flyga. Helikoptern är stötsäker och kan råka ut för rutinolyckor och krascher utan att skadas. Som ett resultat är SYMA X15W drone idealisk för nybörjare. Drönaren kan flygas i vilken riktning som helst och kommer att ge dig en otrolig flygupplevelse.

Njut av de varierade flygbilderna medan du filmar fantastiska naturupplevelser eller atletiska aktiviteter. Drönaren har överlägsen barometertrycksteknik som förbättrar svängfunktionens stabilitet. Dronen är utrustad med en kamera som matar bilder till din smartphone eller surfplatta via WiFi.

Drönare syma x8w

Symas X8W-drönare med HD-kamera och WiFi. Symas senaste enorma drönare innehåller en kamera som kan ta bilder såväl som filmfilmsekvenser. Fjärrkontrollen kan omedelbart anslutas till din telefon, som kan strömma livevideo från drönarens kamera via internet. Den har en stabil flygning både inomhus och utomhus eftersom den är lätt att hantera och kan uthärda vind.

Beskrivning:

 • Frekvensen är 2,4 GHz.

   

 • 4CH är kanalnumret.

   

 • Flygtid: 7-10 minuter Kontrollavstånd: 100 m

   

 • Tid att ladda: 200 minuter

   

 • 7.4V 2000mAh drone batteri 4 × AA-batterier (Li-on batterikontroll) (ingår ej)

   

 • Mått: 50 x 50 x 19 cm Mått: 50 x 50 x 19 cm Mått: 50 x 50