Bäst i Test

Hur vi testar drönare

Vi har forskat mycket om dronetester. Eftersom drönare kräver vidöppen yta måste man ta ut dem i den verkliga världen för testflygningar. Här är vad man vanligtvis letar efter när man testar drönare, vilket förklaras av professionella drone-testexperter.

Det finns många drönare där, allt från ultrasnabba, manövrerbara förare till stora proffsfåglar som används för att övervaka grödor och inspektera broar. Dronorna vi tittar på finns någonstans i mitten – färdiga att flyga-modeller som främst är gjorda med tanke på avbildning. De flesta har integrerade kameror, även om vissa använder en avtagbar actionkamera.

drönare test

Flygprov

Att få en drönare upp i luften är det första steget. För shakedown-flygningar flyger vi vanligtvis på en lokal idrottsplan eller en privatägd gård på landsbygden. De är inte de mest exotiska lokalerna, men innan vi tar en drönare var vi mer pittoreska vill vi se till att det inte finns några större problem.

Vi tittar på flera faktorer när vi flyger. Den första är hantering: Är drönaren lyhörd för kontroller och svävar den på plats utan för mycket drift? Säkerhetsfunktioner är också viktiga. Vi ser till att drönaren snabbt kan låsas på GPS och kontrollerar att dess hem-funktion fungerar.

Nästa är driftsområdet. Drontillverkare citerar teoretiskt kommunikationsområde, men dessa siffror kan variera kraftigt i den verkliga världen. Vi ser hur långt en drönare kan flyga medan den fortfarande svarar på kontroller och levererar en smidig, tydlig videoflöde. Vi testar drönare i både landsbygdsmiljöer och förortsmiljöer. FAA – regler kräver att en drönare hålls inom synfältet när den används, och vi vill att du ska veta om du säkert kan kontrollera den inom det avståndet.

Vi testar också batteriets livslängd. Tillverkare listar vanligtvis batteriets förväntade livslängd, men det finns inget standardkort för testning. DJI: s siffror baseras på att sväva på plats, vilket inte är ett typiskt användningsfall, och vi har sett drönare som kräver mycket längre batteritid än vad de faktiskt får. Vi utför minst tre testflygningar och genomsnittliga flygtider för att bestämma ett mer realistiskt batterimått.

Slutligen tittar vi på alla specialfunktioner som en drönare har. Dessa kan inkludera hinder upptäckt och undvikande, automatiserade flyglägen eller unika bildfunktioner. Om en drönare gör något för att skilja sig från konkurrerande modeller, kolla in det för att se till att det fungerar som annonserat.

Video och bildbehandling

Vi spelar in video under alla våra tester, vanligtvis med den högsta tillgängliga upplösningen. Men om det finns andra alternativ – till exempel slow motion vid lägre upplösningar – kommer vi också att kolla in dem. Video utvärderas med avseende på klarhet, färgkvalitet och stabilisering på en kalibrerad skärm. Vi redigerar klipp tillsammans med Adobe Premiere Pro CC och exporterar det i minst lika hög hastighet som originalet innan vi laddar upp det på YouTube för att bädda in det i våra recensioner. Eftersom drönarkameror vanligtvis är tysta lägger vi till ett ljudspår till färdiga klipp. YouTube tillämpar sin egen komprimering, så alla våra utvärderingar av videokvaliteten görs baserat på original, oredigerade klipp.

För avbildning tittar vi på fotokvaliteten, både för JPG-bilder och, om en drönare stöder den, Raw capture. Skärpa, dynamiskt omfång, färgkvalitet och bildförvrängning utvärderas alla. Och om en drönare har speciella avbildningsfunktioner – panoramasömmar, HDR, grunt skärpedjupssimulering eller liknande – kolla vi också in dem.

När alla tester är avslutade tittar vi på det övergripande paketet – storlek, kamera kvalitet och, viktigast av allt, hur säker en drönare är att flyga – och ger drönaren ett betyg.