De topp drönarna från 2021

 

DJI Mini 2

 

Letar du efter den bästa drönare du kan köpa? Du har kommit till rätt ställe. Oavsett om du är en nybörjarspilot på jakt efter din första flygmaskin eller en erfaren flygentusiast som vill uppgradera till en pro-drone, har vi granskat och rankat alla de bästa drönarna som finns tillgängliga 2021. (Om du letar efter bästa nybörjare drönare , kolla in vår separata köpguide om det).

Drones har utvecklats avsevärt de senaste åren med förbättringar av batteriets livslängd, anslutning, bildkvalitet och bildstabilisering. Skott som en gång bara var möjliga med professionell utrustning kan nu uppnås med konsumentdronor som kostar bara några hundra pund. Till och med några av de minsta drönarna, som kan vikas in i ett fickvänligt paket, kan fånga mjuka 4K-bilder från himlen.

Oavsett om du är en hobbyist eller en professionell, det finns flera saker att tänka på när du letar efter den bästa dronen för dig. Även om bildkvaliteten alltid kommer att vara viktig kan andra faktorer göra stor skillnad. Användbarhet kommer att vara nyckeln för första gången flygblad, medan färdigheter som hinder undvikande och autonom svävning kan ta rädslan att flyga. Erfarna piloter kanske också vill ha manuella fotograferingskontroller och förmågan att flyga i alla väder.

Det finns också kompromisser att tänka på. Lättare drönare kommer troligen att undvika registreringsbestämmelser, vilket ger dig mer frihet att flyga – men de blir också svårare att kontrollera i blåsiga förhållanden. Å andra sidan, medan tyngre drönare måste registreras hos berörda myndigheter, kommer de sannolikt att erbjuda större stabilitet, liksom omfattande fotograferingsförmåga.

Vår topp för bästa drönare just nu är DJI Mavic Air 2. Det är en fantastisk allround som kombinerar imponerande bildkvalitet, nybörjarvänliga flyglägen och en kompakt formfaktor som är perfekt för att ta med på dina resor. Men även om det är det bästa alternativet för de flesta, kan det finnas en drönare där ute som passar bättre för dina specifika behov eller budget. DJI Mini 2 är till exempel lysande för nybörjare, medan DJI Phantom 4 Pro V2.0 fortfarande är ett utmärkt större val för erfarna filmskapare.

Och även om DJI är den tydliga ledaren på drönarmarknaden finns det flera alternativ tillgängliga – från Parrots utbud av rivaler till Powervisions unika vattentäta PowerEgg X. Oavsett vad du letar efter hittar du den bästa drönaren för dig i listan Nedan.

  • UK drone lagar: var kan och kan du inte flyga din drone?
  • DJI Mavic Air 2 vs Mavic 2 Pro: Vilken är den bästa drönaren för dig?

Den topp drönaren 2021:

1. DJI Mavic Air 2

Den bästa drönaren för de flesta

SPECIFIKATIONER
Vikt: 570 g
Styrenhet: Ja
Kameraupplösning 12MP
Batteristorlek: 3950 mAh
Räckvidd: 10 km
ANLEDNINGAR ATT KÖPA
+Mycket lätt att flyga
+Tar bra 4K / 60p-video
+Stark 34-minuters batteritid

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA
Ibland stammar kameran
Ingen skärm på kontrollenheten

 

En dramatisk förbättring av den ursprungliga Mavic Air, Mavic Air 2 är den bästa allround-drönaren för nybörjare och hobbyister. Liksom en mini-version av Mavic 2 Pro kombinerar den möjligheten att ta utmärkt 4K / 60p-video, ett stort utbud av fotograferingsfunktioner och en imponerande 34-minuters flygtid. En ny 1/2-tums sensor säkerställer bättre ISO-prestanda än sin föregångare och stöder slo-mo 1080p-video upp till 240 fps. Mavic Air 2: s nya styrenhet ger under tiden Ocusync 2.0-anslutning, vilket ökar räckvidden upp till 10 km och förbättrar signalens stabilitet till DJI Fly-appen. Med motivspårning och alla de välbekanta Quickshot-automatiserade lägena är det den perfekta sweet spot mellan den mer grundläggande DJI Mavic Mini och dyrare Mavic 2-serien.

2. DJI Mavic 2 Pro

Fortfarande kungen av premium drönare

SPECIFIKATIONER
Vikt: 907 g
Styrenhet: Ja
Kameraupplösning 20MP
Flygtid: 3 950 mAh
Räckvidd: 8 km
ANLEDNINGAR ATT KÖPA
+Utmärkt vikbar design
+Avancerad men ändå lätt att flyga
+En tum 20MP-sensor

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA
Buller är ett problem över ISO 100
Inget porträttfotograferingsalternativ

 

DJI Mavic 2 Pro är fortfarande den bästa premiumdronen du kan köpa av några anledningar – den har en stor sensor, är en glädje att flyga, och den vikbara designen gör den bärbar och resevänlig. Om du behöver zoom eller seriös bärbarhet är Mavic 2 Zoom och Mavic Mini värda att undersöka. Men annars är detta en bra allround för dem som behöver lite mer kvalitet än Mavic Air 2. Dess 20MP en-tums sensor kan spela in råa stillbilder och 4K-video med 30 bilder per sekund, medan bländaren är justerbar mellan f / 2.8 och f / 11, vilket innebär mindre behov av ND-filter. Dessutom, trots sin imponerande skicklighetsuppsättning, är Mavic 2 Pro lätt att flyga och intuitiv att styra med sin partnerapp, medan en rad intelligenta fotograferings- och flyglägen gör det enkelt att fånga filmiska bilder. Det erbjuder också några av de mest avancerade flyg- och kamera-teknikerna som för närvarande finns tillgängliga, vilket gör det möjligt att leverera pro-grade-bilder, men ändå tillgängliga även för nybörjare. Förutsatt att du inte behöver optisk zoom är detta ganska mycket den perfekta drönaren för de flesta, om du har råd med det.

3. DJI Mini 2

Den topp drönaren för nybörjare, nu med 4K-krafter

SPECIFIKATIONER
Vikt: 249 g
Styrenhet: Ja
Kameraupplösning 12MP
Batteristorlek: 2250 mAh
Räckvidd: 5,8 GHz: 10 km (FCC); 6 km (SRRC)
ANLEDNINGAR ATT KÖPA
+Otroligt kompakt storlek
+Imponerande batteritid
+Enkla kontroller och app

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA
Inget ‘följ mig’
-läge
Dyrare än Mavic Mini

 

Ett av våra få klagomål om DJI Mavic Mini var att det inte kunde skjuta 4K-video – den här utmärkta efterträdaren fixar det, samtidigt som vi ger oss några extra godsaker i processen. Mini 2 har samma ultrakompakta design som tidigare, vilket gör den till den gemensamma minsta drönaren i DJIs sortiment, men kommer med en ny kontroller som ökar räckvidden (tack vare Ocusync 2.0-anslutning) och ger en mer polerad flygupplevelse . Liksom Mavic Mini är den fylld med ett generöst urval av nybörjarvänliga QuickShot-lägen, som ser att drönaren utför förprogrammerade drag. Men Mini 2 erbjuder mer för pro snappers också, tack vare inkluderingen av rå fotografering, medan 4K-video innebär ankomsten av en förstärkt 100 Mbps bithastighet. Visst, Mini 2 är annars inte ett stort steg upp från Mavic Mini, men det ‘

4. DJI Mavic 2 Zoom

En lättviktsblad med verkligt användbar optisk zoom

SPECIFIKATIONER
Vikt: 905 g
Styrenhet: Ja
Kameraupplösning 12MP
Batteristorlek: 3950 mAh
Räckvidd: 8 km
ANLEDNINGAR ATT KÖPA

+Lätt att flyga och intuitiv att styra
+24-48 mm optisk zoomlins

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA
Liten 12MP
-sensor
Buller är ett problem över ISO 100

 

DJI Mavic 2 Zoom är till stor del identisk med Mavic 2 Pro, förutom en avgörande skillnad – dess kamerasystem. Medan båda drönarna är otroligt bärbara och delar samma lätta vikbara design och erbjuder en rad högspecifika funktioner, kombinerar Zoom en mindre 12MP-sensor med ett 24-48mm optiskt zoomobjektiv. Det betyder att du kan ta närbilder av motiv som människor, samtidigt som du behåller det säkra och lagliga avståndet på 50 meter. På grund av den mindre sensorn matchar inte bildkvaliteten Mavic 2 Pro och bländaren f / 2.8 är fixad, men foton och videor är fortfarande mer än tillräckligt bra för professionellt bruk. Den verkliga välsignelsen är att zoomobjektivet, som låser upp en värld av kreativ fotograferingspotential. Räckvidden är bra, distorsion minimal och kontrollen är intuitiv via partnerappen. Dessutom, du får alla de intelligenta flyglägena du kan förvänta dig av en DJI-drone, inklusive Active Track och Hyperlapse, samt en anständig 30-minuters flygtid. Om du vill ha en drönare med zoom är den här för dig.

5. DJI Mavic Mini

Fortfarande ett bra val för nybörjare, om du inte behöver 4K-video

SPECIFIKATIONER
Vikt: 249 g
Styrenhet: Ja
Kameraupplösning 12MP
Batteristorlek: 2600 mAh
Räckvidd: 5,8 GHz: 4000 m (FCC); 2500 m (SRRC)

ANLEDNINGAR ATT KÖPA
+Smart, hopfällbar design
+Otroligt stabil videoinspelning

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA
Ingen 4K eller 60 fps 2.7K video
Inget objekt spårning

 

Det har nu lyckats av DJI Mini 2, men denna ultrakompakta drone kommer att förbli till salu – och det är goda nyheter för alla som behöver en lite mer prisvärd dröm i palmformat med imponerande videokvalitet. Jämfört med det nyare syskonet missar du rå fotoinspelning, Ocusync 2.0-anslutning (för förbättrat räckvidd) och några nya motorer, men Mavic Mini är annars väldigt konkurrenskraftig och sträcker sig fortfarande före alla andra droner i sin viktkategori. Precis som på Mini 2 är det synd att det inte finns någon ActiveTrack-objektspårning eller ‘följ mig’ -funktion, men om du bara vill ta ditt första steg i flygfotografering eller videografi är Mavic Mini ett bra alternativ. Vi kommer också att hålla ett öga på dess prislapp för att se om de flyttar längre in i ett superfyndigt territorium.

6. Ryze Tello

En enkel reklamblad som är prisvärd och rolig

SPECIFIKATIONER
Vikt: 80 g
Styrenhet: Valfritt
Kameraupplösning: 5MP
Flygtid: 13 minuter
Räckvidd: 100m

ANLEDNINGAR ATT KÖPA
+Responsiva flygkontroller
+Lätt och kompakt

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA
Hakig videoöverföring
Instabil i vind

 

Enkel, lätt och prisvärd, Ryze Tello är utformad för att vara en rolig drönare för första gången flygblad. Och trots sin budgetpris, erbjuder Tello mycket: batteriet tjänar en rimlig 13 minuters flygtid, medan nedåtriktade ljussensorer gör att Tello kan sväva på plats och utföra en handfull automatiska knep.

Bildkvaliteten från den näsmonterade 5MP-kameran är mindre imponerande, med ett begränsat dynamiskt omfång och märkbara komprimeringsartefakter vid streaming av 720p HD-video. Eftersom video strålas direkt till din smartphone påverkas bildhastigheten av eventuell minskning av anslutningsstyrkan.

Med detta sagt är appen uppfriskande enkel och ger ett enkelt sätt att styra Tello, med en tv-stick-inställning på skärmen som är givande lyhörd. Det teoretiska intervallet är 100m, men 30-40m är mer realistiskt – vilket med tanke på hur även den minsta brisen kan blåsa 80g Tello ur kursen, inte nödvändigtvis är en dålig sak.

Ryze Tello är i grunden en rolig drönare att flyga på en lugn dag, zippa längs med en snabb hugg och reagera smidigt på intuitiva ingångar. Det begränsade utbudet är något begränsande, men förutsatt att du inte har något emot hackig video är det ändå den bästa startdronen.

7. DJI Phantom 4 Pro V2.0

Fortfarande ett bra alternativ för proffs som behöver en robust, kraftfull fyrhjuling

SPECIFIKATIONER
Vikt: 1375 g
Styrenhet: Ja
Kameraupplösning 20MP
Batteristorlek: 6000mAh
Räckvidd: 8 km

ANLEDNINGAR ATT KÖPA
+Stor 1-tums 20MP-sensor
+Robust och snabb drönare
+Tar 4K / 60p-video med 100 Mbps

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA
Stor och skrymmande
Dyrare än Mavic 2 Pro
Mer komplex än vikbara

 

DJIs Phantom-sortiment var serien som verkligen tog sina drönare till nya höjder – och även om Phantom 4 Pro V.20 inte är den nyaste modellen i listan är det fortfarande ett bra alternativ för proffs som behöver något robust och pålitligt för blåsiga förhållanden . Phantom 4 Pro V2.0 lanserades 2018 och var en stor uppgradering på Phantom 4, vilket ger kraftigt förbättrad hinderundvikande och intelligenta flyglägen som ActiveTrack. Dess 20MP 1-tums sensor kan också ta imponerande råa stillbilder och 4K / 60p-video med 100 Mbps i D-log-färgprofilen. Naturligtvis betyder Phantom 4 Pro V2.0s storlek (den väger 1375 g) att den inte är lika bekväm som den fällbara Mavic 2 Pro, som också har en 20Mp 1-tums sensor. Men det ger också en mekanisk slutare (för att undvika rullande slutare) och har en högre 4K bildfrekvens än dess mindre syskon.

8. PowerVision PowerEgg X

En drönare för alla väder som omvandlas till en handkamera

SPECIFIKATIONER
Vikt: 522 g
Styrenhet: Ja
Kameraupplösning 12MP
Flygtid: 3800 mAh
Räckvidd: 6 km

ANLEDNINGAR ATT KÖPA
+Kan flyga i regn och landa på vatten
+Konverterar till en handhållen kamera

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA
Bildkvaliteten saknar rivaler
Saknar råa videolägen

 

Ignorera det kulinariska namnet: PowerEgg X är en flygblad, inte en fritöser. Och på en marknad som domineras av drönare som inte gillar vatten är PowerVisions luftkula utmärkande i dess förmåga att flyga i regnet och landa i sjöar (med Wizard-paketet). Bildkvaliteten påverkas av det vattentäta plasthöljet, men att kunna arbeta i – och flyta på – de våta grejerna öppnar upp en rad kreativa möjligheter.

Det gör också den mångsidiga modulära designen. PowerEgg X kan också användas som en handhållen gimbalkamera och en autonom AI-kamera, som kan monteras på ett stativ och styras med handgester.

Baksidan av den anpassningsbara installationen är att den är långsammare att distribuera. Det kan vara lätt, men det tar några minuter att ta bort skyddshöljet från kroppen, lägga till propellerarmarna och sätta upp styrenheten.

Bildkvaliteten är inte heller klassledande. PowerEgg X producerar anständiga, detaljerade 4K-bilder under ljusa förhållanden, men den fasta bländaren, fast fokus 12MP 1 / 2,8-tums CMOS-sensor kan inte konkurrera med DJIs Mavic-drönare. Det är för närvarande inte heller möjligt att spela in i Raw-videoformat.

Fortfarande, för korta, skarpa videosekvenser i dåligt väder, är PowerEgg X ett av de bästa alternativen.

9. Papegoja Anafi

En liten drönare med otroligt kameraomfång

SPECIFIKATIONER
Vikt: 3202g
Styrenhet: Ja
Kameraupplösning 21MP
Batteristorlek: 2700mAh

ANLEDNINGAR ATT KÖPA
+4K UHD-video vid 60 fps
+180 graders vertikal kamera

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA
Inget hinder undviks

 

Denna lätta, bug-liknande drönare kan vara liten, men dess fotograferingsskivor är bland de mest imponerande runt.

Dess kamera har 180 graders vertikalt räckvidd, vilket gör det möjligt att ta bilder direkt uppåt – en bedrift som ingen annan drönare kan matcha. Den har också en 2,8x zoombar lins utan bildkvalitetsreduktion.

Parrot Anafi är ett särskilt bra val för selfie-fans. Dess Follow Me-läge spårar dina rörelser, justeras automatiskt för mer fotogena vinklar, och dess SmartDronies-lägen – Orbit, Parabola, Boomerang och Tornado – får drönaren att flyga runt dig i olika cirklar och bågar.

Den största nackdelen är Parrot Anafi brist på hinder undvikande, vilket gör det svårt att rekommendera till nya användare. Det är också synd att ett par flyglägen är låsta bort som extra köp i appen efter att du har betalat för drönaren.

10. DJI Mavic Pro

Fortfarande värt att överväga, om du kan hitta lager

SPECIFIKATIONER
Vikt: 734 g
Styrenhet: Ja
Kameraupplösning 12.35MP
Batteristorlek: 3830mAh
Räckvidd: 4,3 miles

ANLEDNINGAR ATT KÖPA
+Mycket bärbar
+Dedikerad fjärrkontroll

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA
Svag fotografering i svagt ljus

 

Det har nu ersatts av DJI Mavic 2 Pro (se ovan), men det här är fortfarande en av de bästa konsumentdronerna – och nu är det också billigare. Tills DJI Spark kom med var Mavic Pro den minsta drönaren i DJIs sortiment. Låt inte dess lilla storlek lura dig – den här pint-stora flygbladet har den typ av prestanda som DJI: s större drönare är kända för.

Kameran är monterad på en gimbal, vilket är ovanligt för drönare av denna storlek. Det ger fantastiska resultat med både foton och video i bra belysning, även om sensorns lilla storlek betyder att fotografering i svagt ljus ibland kan vara svårt. Mavic Pro har en toppfart på cirka 40 km / h, så det är ingen slumrighet i den avdelningen, och batteriet är bra för cirka 20 till 25 minuters luftåtgärd.

Som det är fallet med andra DJI-drönare, kommer Mavic Pro med en dedikerad fjärrkontroll som använder telefonens skärm för att visa dig exakt vad enheten ser. Range räknas som över fyra mil, vilket ger dig möjlighet att ta fantastiska stillbilder och video utan att oroa dig för att anslutningen släpps.

11. DJI Inspire 2

En kraftfull flaggskepps-drone för proffs

SPECIFIKATIONER
Vikt: 3440 g
Styrenhet: Ja
Kameraupplösning 30MP
Batteristorlek: 4280mAh
Räckvidd: 7 km

ANLEDNINGAR ATT KÖPA
+Fantastisk byggkvalitet
+Bra batteritid
+Massor av funktioner

ANLEDNINGAR ATT UNDVIKA
Ganska dyr

 

Den mycket imponerande Inspire 2. som slog ut sin föregångare ur listan är den mycket imponerande metallkompositkroppsuppgraderingen av metall, det är en mycket mer attraktiv sats. Vad mer är, med mer avancerad teknik för att undvika objekt behöver du inte oroa dig för att den vackra kroppen blir repad av att du råkar klippa ett träd.

Du får mer än 25 minuters flygtid från dubbelt batteri och möjligheten att byta kameralinser innebär att professionella fotografer och videografer har fullständig kontroll över sina bilder och 5K-video.

Den fullt utrustade smartphone-appen och den dedikerade fjärrkontrollen gör denna drönare otroligt enkel att kontrollera, men gör inget misstag, det här är ett professionellt kit.